МВС РФ прогнозує зростання соціальної напруженості в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС РФ прогнозує зростання соціальної напруженості в країні

427
Міністерство внутрішніх справ (МВС) РФ прогнозує зростання соціальної напруженості в країні. Про це йдеться в проекті державної програми "Забезпечення громадського порядку та протидію злочинності", розміщеному сьогодні на сайті МВС.
"Зростання соціальної напруженості прогнозується і через зниження авторитету державної влади, пов'язаного значною мірою з високим рівнем корупції, а також поверховістю і декларативністю заходів щодо забезпечення правового контролю діяльності політичних та економічних еліт", - йдеться в документі.
Також наголошується, що в умовах посткризового відновлення економіки нестабільність стану соціально-економічної ситуації в країні "з великою ймовірністю може спричинити посилення впливу існуючих і виникнення нових криміногенних факторів". До таких факторів автори держпрограми відносять зростання інфляції, високий рівень безробіття, невиплату і затримку виплати заробітної плати, підвищення рівня бідності населення, збільшення рівня соціальної нерівності, розширення маргінальних верств, зростання соціальної напруженості.
Прогнозується, що в найближчі 3-5 років на цьому тлі відбудеться збільшення масиву злочинів, скоєних в громадських місцях, зростання окремих видів злочинів як проти власності, так і проти особи, кримінальної алкоголізації і наркотизації населення, розростання корупції.
Держпрограма розрахована на 2012-2020 рр. Реалізація держпрограми пройде в два етапи і потребуватиме 9,8 трлн руб. коштів федерального бюджету РФ. На першому етапі реалізації програми в 2012-2015 рр. повинні бути подолані наслідки погіршення кримінальної ситуації, викликаного економічною кризою.
Також передбачається, що в даний період будуть мінімізовані несприятливі наслідки проведених у цей час перетворень системи МВС Росії, пов'язані зі скороченням штатної чисельності органів внутрішніх справ РФ, перерозподілом функцій і втратою певних напрацювань та зв'язків з причини реорганізації окремих підрозділів і служб.
На другому етапі в 2016-2020 рр. передбачається досягти покращення значень показників держпрограми. Йдеться про мінімізацію збитку, що завдається життю та здоров'ю громадян, всіх форм власності в результаті злочинної та іншої протиправної діяльності, а також дорожньо-транспортних пригод. "Враховуючи, що основний економічний ефект досягається за рахунок профілактичної діяльності, оцінити його у вартісному вираженні не є можливим", - зазначають автори програми.
Варто відзначити, що вибори до Держдуми РФ, які завершилися 4 грудня о 19:00 за київським часом, викликали масові акції протесту. Тисячі людей по всій країні виходять на вулиці, протестуючи проти фальсифікацій, які, на їхню думку, були масовими і вплинули на результати волевиявлення. Мітинги протесту проти результатів виборів в Росії тривають вже другий тиждень. Поліція масово затримує учасників несанкціонованих мітингів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас