Колишнім керівникам Fannie Mae і Freddie Mac пред'явлені звинувачення в махінаціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишнім керівникам Fannie Mae і Freddie Mac пред'явлені звинувачення в махінаціях

148
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США звинуватила в обмані шість екс-керівників агентств іпотечного кредитування Fannie Mae і Freddie Mac, повідомляє Reuters. У позовній заяві йдеться, що з метою отримання прибутку обвинувачені навмисно вводили в оману державні органи та платників податків, надаючи хибні дані звітності та не повідомляючи про всі ризики, пов'язані з отриманням субстандартних кредитів.
Список обвинувачених очолюють Даніель Мадд і Річард Сайрон - колишні виконавчі директори Fannie Mae і Freddie Mac відповідно. Поки що вони стали найбільш високопоставленими особами, яких фінансовий регулятор має намір притягнути до відповідальності у зв'язку з фінансовою кризою 2008 р. На думку влади, саме вони допустили надмірне розростання іпотечної "бульбашки" з кінця 2006 р.
За наявними даними, станом на 2007 р. Fannie Mae занизило обсяг виданих ненадійним позичальникам кредитів з 43 млрд дол. до 4,8 млрд. У свою чергу Freddie Mac показував, що на той же період у своєму портфелі мав не більше 11% кредитів, виданих за програмою субстандартних іпотечних позик, однак на думку економістів SEC, такі активи становили не менше 18%.
Справа буде розглянута у федеральному суді м. Нью-Йорка. Адвокати обвинувачуваних поки не надали коментарів з даного приводу.
Нагадаємо, найбільші американські іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac найбільше постраждали від фінансової кризи в 2008 р. У кінцевому підсумку Міністерству фінансів США довелося вдатися до націоналізації компаній на початку глобальної фінансової кризи. Деякі економісти вважають, що саме іпотечна "бульбашка" на американському ринку кредитування стала спусковим гачком глобальної рецесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас