Палата депутатів Італії затвердила план Монті щодо скорочення бюджетних видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палата депутатів Італії затвердила план Монті щодо скорочення бюджетних видатків

Казна та Політика
145
Палата депутатів Італії затвердила план Монті щодо скорочення бюджетних видатків.
Палата депутатів Італії затвердила план скорочення бюджетних видатків, запропонований урядом Маріо Монті, повідомляє Associated Press. За підсумками голосування запропонований пакет заходів підтримали 495 парламентаріїв, проти висловилися 88 депутатів.
Затверджена програма передбачає збільшення дохідної частини бюджету на 33 млрд євро, зокрема планується підвищення різного роду податків і збільшення пенсійного віку. Крім того, третину від цієї суми кабінет має намір пустити на стимулювання економічного зростання.
Починаючи з 2012 р., італійці зможуть виходити на пенсію в 66 років, а італійки в 62 роки. Очікується, що в 2018 р. вік для обох груп може бути зрівняний до 66 років. При цьому уряд вводить так званий податок на солідність: пенсіонери, чия пенсія перевищує 200 тис. євро на рік, будуть зобов'язані платити податок в 15%. Основне завдання таких суворих заходів - втримати третину економіки єврозони від краху.
Голосування Сенату за твердженням зазначених заходів намічено на найближчі дні. Очікується, що пакет документів буде затверджений до 25 грудня ц.р.
Незважаючи на підтримку парламентаріїв, Монті загрожує серйозне невдоволення з боку громадян. Повідомляється, що в одному з відділень пошти в Калабрії працівники виявили 10 конвертів з кулями, які були адресовані чинному прем'єру, його попереднику Сильвіо Берлусконі, а також декільком міністрам і політикам. Розсилання таких листів може бути ультиматумом італійських мафіозі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас