Dell відмовилася від виробництва нетбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dell відмовилася від виробництва нетбуків

273
Компанія Dell припинила виробництво нетбуків лінійки Mini.
Єдиними пристроями на базі процесора Intel Atom, які залишилися в продажу, зараз є бізнес-нетбук Latitude 2120 за ціною від 469 доларів і гібрид нетбука і планшета Inspiron Duo, повідомляє Лента.ру з посиланням на Liliputing.com.
Представники Dell підтвердили в інтерв'ю CNET News, що компанія відмовилася від Dell Mini. Вони заявили, що виробництво було припинено "якийсь час назад" і Dell розпродувала запаси нетбуків, поки вони не вичерпалися.
У Dell заявили, що компанія не планує випускати пристрої на платформі Cedar Trail, яку готує до випуску Intel і яка замінить собою процесори Atom. Замість цього Dell зосередиться на випуску "тонких і потужних" ноутбуків лінійки XPS.
Раніше в 2011 році компанія "поховала" планшети Dell Streak 5 і Dell Streak 7 на базі Android.
Пристрої класу "нетбук" отримали найбільше поширення в 2008-2009 роках. Від ноутбуків їх відрізняли компактний розмір, невелика діагональ екрана, здатність довго працювати від батареї і невисока ціна.
Нетбуки стали втрачати популярність з поширенням планшетів і компактних "ультрабуків". Так, в листопаді 2011 року стало відомо, що відмовитися від випуску нетбуків планує Samsung.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас