Грецькі банки під час кризи продають закордонні "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецькі банки під час кризи продають закордонні "дочки"

Казна та Політика
824
Найбільший в Греції комерційний банк National Bank of Greece (NBG) і державний ATEbank оголосили в четвер про продаж своїх "дочок" на Балканах, передає "Прайм" з посиланням на РИА Новости.
Грецький банківський сектор зіткнувся з проблемами ліквідності, різким зростанням числа "поганих" кредитів і масштабними збитками від планованої програми з часткового списання грецького суверенного боргу. Банки Греції, які раніше вели активну експансію в Південно-Східній Європі, тепер в дуже залежать від фінансування Європейського центробанку, ЦБ Греції і від планованого ЄС багатомільярдного пакету на рекапіталізацію фінансової системи в Греції.
NBG планує продати 49% турецького Finansbank, повідомила грецька фінансова преса з посиланням на джерела, близькі до угоди. Сума угоди і покупець не називаються. NBG планує зберегти 51% банку і не відкидає подальшого продажу. NBG придбав в 2006 році 46% акцій Finansbank за 2,7 млрд доларів, в 2007-му купив ще 34%, а потім довів свою частку до 100%. Продаж частки в Finansbank повинна допомогти NBG врівноважити значні збитки зі списання грецького суверенного боргу.
У свою чергу, ATEbank заявляє, що має намір продати через тендер приватному інвестору 93,3% своєї румунської "дочки" - ATE Bank Romania. Оферти за угодою приймаються до 16 січня, а завершити операцію планується до кінця першого півріччя 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас