Янукович хоче СП з Таджикистаном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче СП з Таджикистаном

Казна та Політика
408
Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна і Таджикистан планують розглянути питання створення спільних підприємств, повідомляє прес-служба глави держави.
При цьому президент відзначив доцільність активізації роботи щодо поглиблення двостороннього співробітництва в рамках Спільної міжурядової українсько-таджицької комісії з питань економічного співробітництва. "Ми не просто закликаємо - ми зобов'язуємо наші уряди, усіх виконавців, Міжурядову українсько-таджицьку комісію активізувати цю роботу", - сказав Янукович в четвер у Києві під час українсько-таджицьких переговорів у розширеному складі.
На переконання президента, комісії варто зосередити увагу на створенні конкретних механізмів реалізації спільних проектів. У цьому контексті він відзначив важливість активного спілкування представників бізнесу двох країн.
Глава Української держави звернув увагу на зростання товарообороту між Україною і Таджикистаном і відзначив, що торговельно-економічне співробітництво між країнами має значний потенціал, який потребує розвитку.
Глава української держави також підкреслив, що особливу увагу варто приділити також розвитку міжрегіонального співробітництва. "Ми будемо створювати всі умови для того, щоб на рівні міжрегіональної співпраці контакти розширювалися, бо це сприяє також розвитку гуманітарної сфери, людських стосунків, дружніх взаємин, які завжди були між нашими народами, - резюмував Янукович.
Президент Таджикистану Емомалі Рахмон перебуває з офіційним візитом в Україні 15-16 грудня. Під час свого візиту він також має намір відвідати Дніпропетровськ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас