Мільярдер з Microsoft побудує літак для польотів у космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер з Microsoft побудує літак для польотів у космос

496
Один із засновників корпорації Microsoft мільярдер Пол Аллен заснував компанію Stratolaunch Systems, яка займатиметься виробництвом літаків, здатних виводити на орбіту Землі супутники, а в перспективі і людей.
Ідея Аллена полягає в тому, щоб з'єднати два повноцінні літаки. Між ними буде розташовуватися ракета, яка при досягненні літаком необхідної висоти буде від'єднуватися від лайнера, пише Lenta.ru. Імовірно, для виготовлення літака будуть використовуватися Boeing-747.
Як повідомляється, Аллен готовий вкласти в нове підприємство до $200 мільйонів. Скільки буде коштувати кожен з нових літаків, поки невідомо. У Stratolaunch Systems вважають, що тестові польоти розпочнуться через п'ять років, а комерційні - до 2020 року. Під час презентації проекту 13 грудня Аллен також заявив, що програму необхідно реалізувати якомога швидше через те, що NASA оголосила про завершення програми шатлів.
Якщо експеримент буде доведений до кінця, то новий літак стане найбільшим у світі - розмах крил у нього складе понад 117 метрів. Для порівняння, у А380 від Airbus, найбільш місткого пасажирського лайнера в світі, аналогічний показник становить трохи менше 80 метрів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас