Експерт: Всякі союзи існують лише доти, доки вони вигідні їхнім учасникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Всякі союзи існують лише доти, доки вони вигідні їхнім учасникам

291
Всякі союзи існують лише доти, доки вони вигідні їхнім учасникам. Як тільки втрати від присутності в якомусь об'єднанні починають боляче бити по кишені одного або декількох учасників, ті шукають будь-які способи скоріше вирушити в одиночне плавання. Таку думку про підсумки Саміту європейських лідерів висловив незалежний експерт, партнер освітніх програм FIBO GROUP Ерік Найман.
За словами експерта, зараз найбільш помітно такої позиції дотримується Великобританія, користуючись благами Євросоюзу, при цьому не допомагаючи йому. Крім Великобританії серед таких країн - Швеція, Угорщина і Чехія. Таким чином, на території Європи може виявитися безліч різнорідних спілок, що призведе до більшого ускладнення управління процесами.
"І якщо політики центру Європи бачать у цих процесах нехай і помірний, але позитив, то рейтингові агентства продовжують зосереджуватися на негативі. Поставивши на перегляд рейтинги держав Єврозони, агентства вже починають знижувати рейтинги "системоутворюючим" банкам. Одночасно лунають прогнози того, що Євросоюз розпадеться в найближчі 12 місяців з імовірністю в 90%. До речі, перший термін для розпаду - Різдвяні свята вже через два тижні, а євро поки продовжує свій двобій зі світовими валютами", - зазначив експерт.
За словами Наймана, сьогодні також існують прогнози, що будуть відбуватися реальні битви на європейському континенті. Зокрема, в США стурбовані тим, що подальший розвиток подій в Європі призведе до громадянських протестів, які можуть торкнутися їхнього 30-тисячного військового контингенту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас