Прокуратура ФРН звинуватила Дж.Гальмонда і групу банкірів у відмиванні грошей для Реймана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура ФРН звинуватила Дж.Гальмонда і групу банкірів у відмиванні грошей для Реймана

Кримінал
281
Прокуратура Німеччини висунула звинувачення чотирьом колишнім і нинішнім співробітникам Commerzbank, а також датському юристу Джеффрі Гальмонду у відмиванні $150 млн на користь колишнього міністра зв'язку РФ Леоніда Реймана, повідомила The Wall Street Journal.
Паралельно ведеться розслідування щодо самого Реймана, цитує газета заяву прокуратури.
Прес-секретар відомства повідомила WSJ, що як мінімум один з обвинувачених продовжує працювати в Commerzbank, двоє покинули його в 2002 році і, як припускає прокуратура, продовжили консультувати Реймана і Гальмонда.
У номінальному триманні Commerzbank з 1996 по 2001 рік перебували активи, власником яких значився Гальмонд. За версією прокуратури, датський юрист діяв в інтересах Реймана і брав участь в розмиванні частки РФ в компаніях петербурзького холдингу "Телекомінвест".
Розслідування тягнеться вже багато років, і Гальмонд, і Рейман неодноразово відкидали всі звинувачення.
У 2006 році було закрито паралельне розслідування стосовно тодішнього голови Commerzbank Клауса-Петера Мюллера (в 1996-1999 рр. курирував операції банку в Східній Європі). Слідчі не знайшли доказів його провини, а сам Commerzbank заявив, що в період, що цікавить прокуратуру, Мюллер через кризу приділяв бізнесу в РФ мало часу.
"До нас ніхто з даної країни не звертався ні з якими питаннями", - повідомив "Інтерфаксу" представник Реймана. "Ніякої іншої інформації ми не маємо. Питання це було розглянуто багато років тому. Здивовані твердженнями, що з'явилися у ЗМІ, вони не відповідають дійсності", - сказав він.
Російська Генпрокуратура ще в 2005 році перевірила приватизаційні угоди в процесі створення та розвитку "Телекомінвесту", заснованого дочірніми компаніями "Связьінвесту" в 1994 році, і визнала їх законними. До аналогічних висновків дійшла Рахункова палата.
"Телекомінвест" - другий за величиною акціонер російського стільникового оператора "Мегафон", йому належить 31,3% акцій. До осені 2008 року "Телекомінвест" контролювався структурами бермудського інвестфонду IPOC, бенефіціаром якого називав себе Гальмонд. Потім телекомунікаційні активи IPOC (8% акцій "Мегафону" і 58,9% "Телекомінвесту") перейшли до Алішеру Усманову. Раніше, в жовтні 2007 року, Усманов купив 15% акцій "Телекомінвесту" у "Північно-Західного Телекому" (РТС: SPTL) (SPTL). У результаті цих угод Усманов став найбільшим співвласником "Мегафону" з 39,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас