Україна відмовиться від імпортного м'яса з 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовиться від імпортного м'яса з 2014 року

Аграрний ринок
202
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв пpогнозує припинення імпорту м'яса до 2014 року. Про це він повідомив на прес-конференції.
"У найближчі 2 роки перестанемо завозити м'ясну продукцію", - сказав він. Він підкреслив, що скорочення імпорту сільгосппродукції, і в першу чергу м'яса, є одним з пріоритетом державної політики.
Клюєв додав, що здійснити подібний прогноз допоможуть заходи з підтримки вітчизняних виробників м'яса - компенсація відсотків за кредитами для реалізаторів проектів з будівництва великих тваринницьких ферм, сприяння отриманню кредитних ресурсів галуззю.
Перший віце-прем'єр-міністр додав, що іншим важливим пріоритетом держави у розвитку сільського господарства є стимулювання вирощування зернових культур з метою збільшення експорту даної продукції.
Клюєв зазначив, що, в разі успішної реалізації урядових програм, очікується одержання до 2015 року врожаю зернових у розмірі 80 мільйона тонн.
Як повідомлялося, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціювало продовження ліцензування імпорту м'яса птиці, сала і засобів захисту та регуляторів росту рослин на 2012 рік. У 2011 році Кабмін ввів ліцензування імпорту м'яса птиці, сала і засобів захисту рослин, в 2010 році ліцензування імпорту м'яса і м'ясних субпродуктів було скасовано.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас