У буферній зоні Софії Київської можуть почати нове будівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У буферній зоні Софії Київської можуть почати нове будівництво

Нерухомість
146
Депутат Київської міської ради від фракції БЮТ, голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець повідомив, що 15 грудня на сесії Київради буде розглядатися питання про будівництво по вулиці Прорізній, 14 спортивного комплексу.
"Замість спортивного майданчика гімназії №48 хочуть побудувати спортивний комплекс. По-перше, далеко не завжди в побудовані біля шкіл новітні спортивні комплекси пускають учнів шкіл. Часом вони перетворюються на потужні комерційні заклади. По-друге, проти будівництва на п'ятачку між будинками категорично виступають мешканці навколишніх будинків. Ну і додайте таку "дрібницю": будівництво відбуватиметься в буферній зоні Софії Київської на особливо цінних землях. Таке будівництво має бути як мінімум узгоджене з ЮНЕСКО і місцевими та національними пам’ятникоохранними органами. Зрозуміло, ніяких погоджень не зроблено", - передає слова Бригинця Kievpress.
Депутат вважає, що прийняття рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою спровокує новий громадський конфлікт, а також дасть нові підстави ЮНЕСКО ставитися до нашого міста як до антикультурної резервації.
"Сподіваюся, що депутати Київради не підтримають цей проект рішення, щоб не ганьбити київську владу в очах киян, а Київ у очах світової громадськості", - сказав Бригинець.
Проект рішення Київради "Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації на вулиці Прорізній, 14 в Шевченківському районі Києва для експлуатації та обслуговування гімназії №48 та прибудови спортивного комплексу" внесено на сесію Київради 15 грудня 2011 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас