Мінсоцполітики має намір підвищити поріг доходів одиноких матерів для отримання допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики має намір підвищити поріг доходів одиноких матерів для отримання допомоги

Казна та Політика
237
Міністерство соціальної політики України має намір підвищити поріг сукупного доходу сімей одиноких матерів з дітьми для отримання державної допомоги на дітей. Як передає Уніан, про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага.
"На сьогодні опрацьовується ситуація, згідно з якою, ми сподіваємося, що ми дамо трохи більшу пропозицію в частині підвищення даного порогу..." - зазначив він, коментуючи рішення уряду відкликати раніше зареєстрований в парламенті законопроект, який передбачав виплату на дітей одиноким матерям тільки у випадку, якщо дохід такої родини нижчий від сукупного прожиткового мінімуму.
За словами Надраги, в даному законопроекті передбачалося обчислювати поріг доходу для отримання допомоги за наступною схемою: якщо дохід сім'ї нижче, ніж середня заробітна плата по Україні (2700 грн) в сумі з виплатою на дитину (якщо в сім'ї одна дитина - 1040 грн), тобто це сума близько 3770 грн.
За словами представника Мінсоцполітики Віталія Мущиніна, на сьогодні в Україні понад 570 тис. одиноких матерів. Вони отримують 30% прожиткового мінімуму на дитину до досягнення нею 18 років.
"Є категорії громадян, які не потребують такої допомоги", - говорить він.
За словами Мущиніна, у разі введення порогу доходу сім'ї, після якого не виплачується допомога на дитину, тобто якщо сім'я достатньо забезпечена, можна заощадити кошти і збільшити видатки за іншими статтями. "За рахунок економії цих коштів передбачається збільшити виплати при вагітності та пологах, а також для малозабезпечених сімей", - повідомив він.
Як повідомляло джерело, Кабінет міністрів пропонував обмежити право одиноких матерів на отримання допомоги на дитину у випадку, якщо сукупний дохід сім'ї перевищує величину, що розраховується як сума відповідних прожиткових мінімумів для кожної дитини і середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки, що склалася в Україні в місяці, що передує періоду, за який обчислюється сукупний дохід. Законопроект №9516 від 29 листопада 2011 р. був розміщений на сайті парламенту.
5 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Кабмін відкликав з Верховної Ради цей законопроект.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас