Джерело: Влада Японії придбала облігації EFSF на суму 260 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Влада Японії придбала облігації EFSF на суму 260 млн євро

Фондовий ринок
192
Уряд Японії придбав облігації європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) на суму 260 млн євро, передає Reuters з посиланням на інформоване джерело. Таким чином, дана сума склала близько 13% від загального обсягу бондів (1,97 млрд євро), які були придбані в рамках першого випуску короткострокових облігацій EFSF, пише РБК-Україна.
Нагадаємо, 7 грудня 2011 р. EFSF оголосив про запуск програми розміщення короткострокових облігацій терміном обігу три, шість і дванадцять місяців.
Раніше представники ЄС вели переговори про інвестиції в EFSF через Міжнародний валютний фонд (МВФ) з урядом Китаю.
Влада КНР не раз вказувала на те, що розмір вкладень у стабфонд буде залежати від поступок, які Пекіну можуть запропонувати лідери Європи. Зокрема, мова може йти про припинення критики валютної політики КНР, а також про гарантії від різниці валютних курсів. Останню умову можна виконати за рахунок того, що частина капіталовкладень буде виражена в юанях. Глава EFSF вже заявив, що стабфонд може почати випускати облігації в юанях при бажанні влади КНР.
Про можливість вкладення коштів у EFSF також говорив глава бюро з інвестицій Кувейту Ід ар-Райес ар-Рашиді. Він зазначав, що участь країни в EFSF залежить від узгодження конкретних умов інвестування, які поки не визначені.
В даний час фонду присвоєні найвищі короткострокові кредитні рейтинги трьома міжнародними рейтинговими агентствами - Standard & Poor's (A-1+), в тому числі попередні рейтинги Moody's (P-1) і Fitch Ratings (F1+).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас