Єврокомісія поки не готова визнати "Південний потік" пріоритетним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія поки не готова визнати "Південний потік" пріоритетним

Енергетика
198
Єврокомісія поки не готова визнати "Південний потік" пріоритетним. Про це власному кореспонденту у Брюсселі заявив комісар ЄС з питань енергетики Гунтер Еттінгер, відповідаючи на прохання прокоментувати заяви Росії про бажання отримати статус пріоритетного для "Південного потоку", пише Уніан.
"Південний потік" не був визнаний як проект європейського інтересу. Європейська комісія не може передбачити на цьому етапі, чи буде наданий якийсь виняток для "Південного потоку", - заявив комісар.
Він зазначив, що Єврокомісія вже заявляла і може лише повторити, що вона залишає за собою право повністю оцінити і проаналізувати цей проект, як тільки його деталі стануть зрозумілими.
"Всі винятки можуть бути надані тільки на базі існуючого законодавства ЄС. ЄС не буде змінювати своє законодавство, що діє в сфері енергетики", - сказав Еттінгер.
1 грудня міністр енергетики Росії Сергій Шматко після зустрічі з комісаром Еттінгером заявив, що Єврокомісія готова розглядати можливість надання особливого статусу проекту газопроводу "Південний потік".
Міністр зазначив, що статус транскордонної європейської мережі дав би можливість "Південному потоку" не підпадати під дію Третього енергетичного пакета ЄС, який вимагає надавати доступ до газопроводу третім сторонам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас