В Україні зареєстровано спільне підприємство з Росією з виробництва ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зареєстровано спільне підприємство з Росією з виробництва ядерного палива

Енергетика
311
Українсько-російське спільне підприємство (СП) з виробництва ядерного палива внесено в єдиний державний реєстр юридичних і фізичних осіб України, які займаються підприємницькою діяльністю. Як повідомила прес-служба ВАТ "ТВЕЛ" (входить до ГК "Росатом"), також зареєстрований статут СП, підписаний його акціонерами - українським держконцерном "Ядерне паливо" і ВАТ "ТВЕЛ".
Раніше, відповідно до українського законодавства, була проведена процедура реєстрації випуску 150 тис. акцій, що розподіляються між засновниками. Загальний обсяг емісії оцінюється близько 1,5 млн грн. В акціонерному капіталі СП українському концерну належить 50% плюс 1 акція, "ТВЕЛ", відповідно, - 50% мінус 1 акція.
В даний час, йдеться в повідомленні, закінчується реєстрація СП в регіональних органах. Після проходження державної експертизи очікується затвердження розробленого техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) кабінетом міністрів України.
Фабрикаційний завод з виробництва ядерного палива буде розташовуватися в смт. Смоліно (Кіровоградська область). Його потужність складе 400 т по урану на рік. Перша черга заводу передбачає створення ділянок спорядження тепловиділяючих елементів (ТВЕЛ) і виробництва тепловиділяючих збірок (ТВЗ), створення ділянки для виготовлення низки комплектуючих, а також передбачає створення ділянки для виготовлення цирконієвих комплектуючих і додаткової інфраструктури. В рамках другої черги будуть створені ділянки для виготовлення паливних таблеток, порошків та додаткова інфраструктура.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас