Аналітики: Мінфін України може вчетверте зазнати фіаско при розміщенні держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Мінфін України може вчетверте зазнати фіаско при розміщенні держоблігацій

Фондовий ринок
398
Міністерство фінансів України може вчетверте поспіль зазнати фіаско на аукціонах облігацій внутрішньої держпозики 13 грудня, вважають українські аналітики.
На їхню думку, це може статися через дефіцит середньострокових ресурсів, що триває в банківській системі, і низьку прибутковість держпаперів.
Мінфін проводить аукціони щотижня по вівторках, і в попередні три рази вони були безрезультатними за повної відсутності заявок.
"Сьогоднішній аукціон навряд чи переломить тенденцію нульових надходжень, оскільки банківська система, як і раніше, відчуває гострий дефіцит середньострокових ресурсів", - цитує Reuters український дочірній банк ING.
"Ситуація на ринку не заохочує до покупок. Поява бідів по індексних облігаціях як завжди не виключена, але малоймовірна. Попит на стандартні ОВДП хоч і присутній на вторинному ринку, але знаходиться набагато вище від рівнів, за якими Мінфін готовий розміщувати свої борги" , - додає фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса.
Нагадаємо, що Рада прийняла в першому читанні і в цілому як закон законопроект Про внесення змін до статті 10 закону України Про цінні папери та фондовий ринок (про емісію облігацій внутрішніх державних позик).
Нагадаємо, що востаннє Мінфіну вдалося продати трирічні індексні облігації на суму 50 млн під 8,5% річних 18 листопада.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас