Китай може знизити податки для стимулювання зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може знизити податки для стимулювання зростання економіки

Казна та Політика
226
Боргова криза в Європі негативно позначилася на темпах зростання економіки Китаю, у зв'язку з чим уряд КНР був змушений пом'якшити норми резервування для банків, однак експерти вважають, що тепер влада може піти на зниження податків на тлі погіршення макроекономічних перспектив, повідомляє агентство Bloomberg.
Відповідно до заяв China International Capital Corp., Goldman Sachs Group Inc. і Barclays Capital, уряд Китаю може знизити податки, щоб стимулювати зростання економіки. На його думку, такий захід дозволить підтримати споживання, яке в 2009 і 2010 роках збільшувалося за рахунок рекордних за обсягом інвестицій в інфраструктуру, і не несе в собі ризиків утворення критичного дефіциту бюджету.
"Китай більше не може покладатися на масштабні інвестиції в будівництво інфраструктури для стимулювання економіки, - заявив економіст Societe Generale SA Яо Вей. - Зниження податків тепер не уникнути".
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує, що темпи зростання продажів житлової нерухомості та обсягів її будівництва в КНР знизяться в 2012 році.
На думку Fitch, держава збереже жорсткий контроль над ринком кредитування девелоперів в наступному році, оскільки уряд КНР має намір продовжувати кампанію щодо стабілізації цін на нерухомість.
Аналітики швейцарського банку UBS AG вважають, що криза в Європі призведе до зупинки підвищення обсягів експорту китайських товарів і чинитиме додатковий тиск на КНР в питаннях пом'якшення грошово-кредитної політики.
Як повідомлялося раніше, за даними Національного бюро статистики, зростання економіки Китаю сповільнилося за підсумками третього кварталу 2011 року до 9,1% у річному вирахуванні - мінімуму з 2009 року, з 9,5% у другому кварталі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас