Канада виходить з Кіотського протоколу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада виходить з Кіотського протоколу

Казна та Політика
987
Канада має намір вийти з Кіотського протоколу про зниження викидів парникових газів. Про це повідомив ИТАР-ТАСС з посиланням на канадський телеканал СВС.
Міністр охорони навколишнього середовища Пітер Кент, який повернувся з Конференції ООН з питань клімату в ПАР, вже запросив на зустріч журналістів, щоб, як очікують ЗМІ, зробити заяву про це. Під час 17-ї Конференції з питань клімату в Дурбані Кент заявив про те, що підписання Кіотського протоколу було помилкою Канади.
Таким чином, Канада стане першою країною, яка залишила угоду.
Учасники конференції ООН з клімату в ПАР після тривалих дискусій домовилися про продовження терміну дії Кіотського протоколу та підготовку нової міжнародної кліматичної угоди.
Як повідомлялося, на зустрічі було прийнято рішення продовжити термін дії Кіотського протоколу, а також була затверджена "дорожня карта" підготовки нової всеосяжної і універсальної міжнародної угоди. Новий документ передбачається прийняти до 2015 року, а запрацює він до 2020 року. Термін дії Кіотського протоколу, що закінчується в 2012 році, продовжується на 5 років.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас