Бундесбанк: Відповідальність за подолання кризи в Європі лежить на державах, а не на ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк: Відповідальність за подолання кризи в Європі лежить на державах, а не на ЄЦБ

Казна та Політика
125
Глава Бундесбанку Йенс Вайдман знову підтвердив, що відповідальність за подолання боргової кризи в єврозоні лежить на урядах держав, а не на Європейському центральному банку (ЄЦБ). Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна". В інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung він також зазначив, що вважає прогресом досягнуті країнами Євросоюзу угоди в бюджетній сфері.
Заяви Вайдмана послабили очікування, що ЄЦБ посилить свою роль в подоланні кризи після прийняття на саміті ЄС угоди про створення бюджетного пакту, до якої увійдуть всі 17 країн єврозони і ще шість держав Євросоюзу. Глава ЄЦБ Маріо Драгі підтримав досягнуті на саміті угоди, зазначивши, що вони можуть стати основною для гарного бюджетного союзу і більш дисциплінованої економічної політики держав. Підтримка вжитих заходів Центробанком дуже важлива, оскільки саме дії ЄЦБ, який викуповує облігації проблемних країн Європи, зокрема Італії та Іспанії, можуть дати країнам регіону додатковий час на проведення економічних реформ, скорочення боргу і запобігання краху євро, відзначають експерти.
"Ми вимагаємо від ЄЦБ дій, які, як він говорить, він не може зробити, - відзначає старший економічний радник UBS AG Джордж Магнус. - Можливо, якщо криза істотно посилиться, що, як я очікую, обов'язково станеться, ЄЦБ буде більш гнучким. Однак Драгі навряд чи вдасться до викупу держоблігацій в необмеженому обсязі, а це саме те, чого чекає від нього ринок".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас