Ймовірність виходу Іспанії з єврозони дорівнює нулю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ймовірність виходу Іспанії з єврозони дорівнює нулю

Казна та Політика
243
Ймовірність виходу Іспанії з єврозони дорівнює нулю, заявила в понеділок міністр фінансів кабінету країни Олена Сальгадо. Інші країни також не залишать валютний блок, додала вона.
Як повідомляє іспанський телеканал Telecinco, Сальгадо висловила глибоку довіру до заходів, узгоджених на європейському саміті минулого тижня, відзначивши, що ЄС вдасться заспокоїти фінансові ринки. Крім того, міністр закликала всі країни єврозони продовжувати виконувати прийняті на себе зобов'язання.
Сальгадо визнала, що показники прибутковості держпаперів низки європейських країн залишаються дуже високими, але сказала, що "потрібен час на реалізацію, укорінення і правильну інтерпретацію результатів саміту, і в цілому ситуація на боргових ринках в найближчі тижні буде спокійнішою".
Широко обговорювана обіцянка нового уряду Іспанії оголосити податкову амністію в будь-якій формі буде хибним рішенням, вважає Сальгадо, яка взяла участь у конференції з питань про боротьбу з податковими шахрайствами.
На думку Сальгадо, Іспанії необхідна реформа системи оподаткування юридичних осіб, зокрема, з податку на прибуток. Як повідомляє іспанський телеканал Telecinco, цього року надходження з цього податку в Іспанії різко скоротилися через погіршення прибутковості компаній в умовах боргової кризи, що призвело до посилення дисбалансу бюджету.
Крім того, міністр закликала новий уряд усунути прогалини в законодавстві, які дозволяють компаніям істотно занижувати податкові виплати, не порушуючи при цьому закону.
Правоцентристська Народна партія Іспанії виграла загальні вибори в країні 20 листопада і сформувала новий уряд, який приступить до роботи наступного тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас