Британія: Відмова від вступу до Бюджетно-податкового союзу не призведе до ізоляції країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія: Відмова від вступу до Бюджетно-податкового союзу не призведе до ізоляції країни

Казна та Політика
315
Відмова глави британського уряду Девіда Кемерона підписувати нові договори щодо вступу до Бюджетно-податкового союзу, куди увійдуть 23 країни Євросоюзу (ЄС), не призведе до ізоляції Великобританії. Таку заяву зробив глава британського Міністерства закордонних справ (МЗС) Вільям Хейг, передає Reuters. Таким чином, він висловив незгоду з думкою заступника прем'єр-міністра, ліберального демократа Ніка Клегга.
Раніше Клегг повідомив, що він "гірко розчарований" підсумками саміту ЄС. На його думку, крок Кемерона дуже погано позначиться на ринку праці і зростанні економіки в країні, і Британія виявиться ізольованою від Європи.
При цьому офіційно Клегг висловив свою згоду з рішенням консерватора Кемерона, заявивши, що Великобританія пред'являє розумні вимоги до Євросоюзу, і що розбіжностей між ним і прем'єром немає. Проте близькі до Клегга джерела повідомляють, що той "просто в люті" від рішення Кемерона відмовитися від підписання нового договору.
Крім того, Клегг піддав жорсткій критиці тих членів консервативної партії, які виступають за вихід Великобританії з ЄС. "Поза Євросоюзом Великобританія втратить свою вагу в очах Вашингтона і стане "карликом" на світовій арені", - вважає він. При цьому Клегг зазначив, що подібні розбіжності ще не означають розпаду правлячої коаліції. "Розпад коаліційного уряду спричинив би ще більш руйнівні наслідки і спровокував би економічну катастрофу в країні", - заявив він, чия партія ліберальних демократів утворює коаліцію з консервативною партією.
Нагадаємо, раніше, під час саміту ЄС, що проходив з 8-9 грудня, Великобританія відмовилася приєднатися до нового договору про створення Бюджетно-податкового союзу країн ЄС, згідно з яким країни-учасниці втрачають частину суверенітету в обмін на фінансову допомогу органів ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас