ЦВК РФ відмовився переглядати результати виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК РФ відмовився переглядати результати виборів

Казна та Політика
206
Центрвиборчком Російської Федерації відмовився переглядати підсумки виборів до Державної Думи.
Про це Інтерфаксу заявив заступник голови відомства Станіслав Вавилов. Вимогу скасувати результати виборів, озвучена учасниками численних акцій протесту по всій Росії, ЦВК назвав безпідставною, повідомляє Лента.ру.
При цьому Вавилов зазначив, що виборчі органи всіх рівнів повинні розглядати всі скарги про порушення виборчого законодавства.
Найбільш численний мітинг проти фальсифікації 10 грудня пройшов у Москві на Болотяній площі. У ньому взяли участь, за різними оцінками, від 25 до 85 тисяч осіб. Наприкінці акції зібралися прийняли резолюцію з п'яти пунктів, серед яких було скасування підсумків виборів, відставка голови ЦВК Володимира Чурова і розслідування всіх фактів порушень виборчого законодавства.
Подібні вимоги висловили учасники й інших акцій. Зокрема, в Санкт-Петербурзі скасування підсумків виборів вимагали близько 10 тисяч осіб, що вийшли на Піонерську площу.
Прес-секретар прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив Газета.Ru, що уряд країни ще не сформулював своє ставлення до цих акцій протесту.
Остаточні результати виборів до Держдуми шостого скликання, що пройшли 4 грудня, ЦВК озвучив 9 грудня. 238 місць з 450 в нижній палаті парламенту займе "Єдина Росія", 92 - КПРФ, 64 - "Справедлива Росія", 56 - ЛДПР. "Яблуко", "Правое дело" і "Патріоти Росії", які також брали участь у виборах, не змогли подолати семивідсотковий бар'єр.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас