Fitch: Зростання обсягів кредитування в світі в 2011 році залишиться на рівні 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Зростання обсягів кредитування в світі в 2011 році залишиться на рівні 4%

Казна та Політика
131
Реальне зростання обсягів кредитування в світі, очікуване на рівні в 4% в поточному році, не викликає занепокоєння, при цьому найбільш стрімке зростання обсягів кредитування спостерігається на ринках, що розвиваються, пише міжнародне рейтингове агентство Fitch.
Як зазначають експерти, найбільш значне сповільнення темпів зростання кредитування спостерігається на розвинених ринках, де темпи і так були невисокими. "Прогноз реального зростання обсягів кредитування до 4% в 2011 році майже не відрізняється від показника 2010-го. Відновлення, зафіксоване в 2010 році, збереглося, проте прискорення темпів зростання на 2012 рік не очікується", - йдеться в повідомленні агентства. Зростання обсягів кредитування в розвинених країнах сповільнювався майже до 0% в 2011 році, пишуть експерти, навіть у 2009-му зростання становило 1%.
Зростання обсягів кредитування в країнах Азії та Латинської Америки також сповільнилося, проте показник в 7-7,5% залишається найвищим. У категорії країн з досить високими темпами зростання кредитування, високими цінами на нерухомість і сировину Fitch вперше помістив Аргентину, Колумбію, Індонезію, Шрі-Ланку і Туреччину.
При цьому список країн з високим рівнем ризику покинули Азербайджан, Ісландія, Нігерія, Катар і В'єтнам.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас