Бразилія готується надати допомогу Європі через МВФ спільно з іншими країнами БРІК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія готується надати допомогу Європі через МВФ спільно з іншими країнами БРІК

Казна та Політика
198
Бразилія готова надати додаткове фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) для підтримки Європи в подоланні боргової кризи, заявив міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега.
"Ми маємо намір зробити деякі дії спільно з Китаєм, Індією і Росією, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Це буде зроблено через МВФ".
За словами Мантегі, внесок Бразилії буде залежати від того, чи зроблять європейські країни свій внесок у МВФ.
Він також зазначив, що Європа зробила важливі кроки для того, щоб збільшити роль Європейського центрального банку (ЄЦБ) у боротьбі з кризою.
У четвер ЄЦБ знизив базову відсоткову ставку другий місяць поспіль - на 0,25 відсоткового пункту - до 1% річних, а також оголосив про намір вжити низку нестандартних заходів для підтримки банківського сектора. Зокрема, ЄЦБ проведе дві операції з рефінансування банків на термін 36 місяців, а також послабить вимоги до паперів, що служать забезпеченням при залученні ними кредитів у Центробанку.
Між тим голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що Центробанк не має наміру нарощувати обсяги купівлі держпаперів, знову підтвердивши, що угоди, що лежать в основі діяльності ЄЦБ, забороняють йому "монетарне фінансування".
"Драгі оголосив про дуже позитивні заходи, завдяки яким ЄЦБ зможе отримати більш істотну роль у вирішенні проблем регіону, - заявив Мантега. - Ми бачимо світло в кінці тунелю. Це дуже довгий тунель, а світло дуже слабке, але те, що воно з'явилося, дуже важливо".
Бразилія, за словами Мантегі, не має наміру робити внесок у Європейський механізм стабільності (European Stability Mechanism, ESM).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас