Європейський регулятор наказав банкам залучити капітал у розмірі 114,7 млрд євро до червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський регулятор наказав банкам залучити капітал у розмірі 114,7 млрд євро до червня

Кредит&Депозит
258
Європейське банківське управління (European Banking Authority, EBA) наказало банкам регіону залучити додатковий капітал у розмірі 114,7 млрд євро до червня 2012 року в рамках заходів, спрямованих на відновлення довіри до фінансового сектору, пише газета The Wall Street Journal.
EBA провело оцінку потреб у додатковому капіталі 71 європейського банку і виявило, що понад 30 банків в 12 країнах регіону потребують капіталу.
Загальний обсяг коштів, які необхідно залучити банкам за рахунок продажу активів, або за рахунок власних прибутків, або за рахунок випуску акцій, вищий від попередньої оцінки, проведеної в жовтні, і склав 106 млрд євро.
Збільшення оцінки потреб банків у капіталі зумовлено тим, що EBA посилив критерії для активів, які можуть відноситися до капіталу.
До 20 січня європейські банки повинні надати національним регуляторам плани поповнення капіталу.
Найбільш значна нестача капіталу зафіксована у банків Іспанії та Італії, потреби яких в додаткових коштах, за оцінками EBA, становлять відповідно 26,2 млрд євро і 15,4 млрд євро. Банки цих країн вже оголосили про плани поповнення капіталу, у тому числі за рахунок продажу активів і підрозділів.
Брак капіталу грецьких банків, за оцінками EBA, становить 30 млрд євро.
Сюрпризом став показник потреб у капіталі німецьких банків - 13,1 млрд євро. У жовтні EBA оцінювало лише в 5 млрд євро.
Істотний дефіцит капіталу виявлено у Commerzbank, другого за величиною банку Німеччини, - 5,3 млрд євро.
Процес залучення європейськими банками капіталу вже почався. Так, італійський UniCredit оголосив про плани розміщення нових акцій серед існуючих акціонерів на суму 7,5 млрд євро. Іспанський Santander за останній місяць оголосив про низку угод з продажу активів, французькі BNP Paribas і Societe Generale повідомили про намір позбутися активів на десятки мільярдів доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас