Інвестори вважають, що США в 2012 році зможуть уникнути рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вважають, що США в 2012 році зможуть уникнути рецесії

Казна та Політика
173
Інвестори вважають, що США в 2012 році зможуть уникнути рецесії, свідчить опитування Bloomberg. Вперше з кризового 2008 року близько 41% респондентів заявили, що Америка буде розвиватися більш успішно, ніж інші ринки, пише "РБК daily".
Таких оптимістів виявилося майже вдвічі більше, ніж тих, хто ставить на перше місце Китай і Бразилію, які посіли другу та третю позиції в рейтингу. Це найкращий результат для США більш ніж за два роки. Примітно, що найбільше оптимістів саме серед американських інвесторів. Більше половини з них вважають, що в 2012 році їх батьківщина буде найефективнішим ринком. Цю точку зору поділяє лише третина закордонних інвесторів.
Тільки чверть опитаних інвесторів, аналітиків і трейдерів побоюються повернення Америки до рецесії в наступному році. Сім з десяти респондентів переконані в надійності казначейських облігацій США. А майже половина опитаних розраховують на держпапери, як на тиху гавань, протягом як мінімум трьох років.
Настрої інвесторів багато в чому збігаються з прогнозами експертів. Так, у листопаді аналітики інвестиційного підрозділу швейцарського банку UBS заявили, що в першій половині 2012 року слід очікувати настання рецесії в зоні євро. У той же час економічний спад майже не торкнеться США, наголошується в доповіді банку.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас