Меркель: Миттєвого вирішення проблем єврозони не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Миттєвого вирішення проблем єврозони не існує

Казна та Політика
226
Проблеми єврозони не можна миттєво вирішити якимось одним заходом, наскільки б серйозним і масштабним він не був, заявила в четвер канцлер ФРН Ангела Меркель.
Вихід з кризи "зажадає довгих років напруженої роботи", цитує промову глави німецького уряду в Марселі агентство Bloomberg. З Марселя, де проходив з'їзд лідерів центристських і правих партій Європи, Меркель вирушила на саміт глав держав і урядів єврозони в Брюсселі.
За її словами, брюссельський саміт стане лише ще одним кроком на шляху до виходу з кризи.
Сильна єдина валюта вимагає більш тісної співпраці в єврозоні, заявила перед вильотом до Брюсселя Меркель. "Євро зробив нас сильнішими, і тепер ми повинні бути сильними для євро, - сказала вона. - Усі країни єврозони повинні продемонструвати готовність до компромісу".
Промова Меркель поряд із заявою глави Європейського центрального банку Маріо Драгі спровокувала перехід від зростання до падіння на фондових ринках Європи і ф'ючерсному ринку США, а також зниження курсу євро до $1,3329 на 18:15 МСК з близько $1,3450 перед цими подіями.
Драгі зазначив, що його виступ тиждень тому не містив в собі сигналів готовності ЄЦБ збільшити викуп облігацій, і він був здивований тим, як ринки інтерпретували його слова.
Європейські лідери почнуть зустріч у Брюсселі о 22:30 МСК у четвер. Це вже п'ятий саміт за півтора року, на якому ЄС буде шукати шляхи виходу з боргової кризи.
Передбачається, що в числі інших нововведень канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі запропонують внести зміни до договорів про ЄС з метою посилення контролю над національними бюджетами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас