Fitch: Пакет заходів бюджетної економії в Італії ослаблює короткостроковий тиск на рейтинги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Пакет заходів бюджетної економії в Італії ослаблює короткостроковий тиск на рейтинги

Казна та Політика
127
Пакет заходів бюджетної економії, схвалений італійським урядом, послаблює короткостроковий тиск на рейтинги країни, зміцнюючи довіру до його спроб збалансувати бюджет в 2013 році, йдеться в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch.
Прогноз щодо рейтингу Італії "A +" залишається "негативним" у зв'язку з тим, що країні необхідно провести серйозні структурні реформи, щоб посилити економічне зростання і продемонструвати свою здатність залучати кошти на ринку облігацій з урахуванням жорсткого графіка погашення боргу в наступному році, відзначають експерти агентства.
"Як ми відзначали і раніше, "негативний" прогноз щодо рейтингів Італії частково обумовлений продовженням боргової кризи в єврозоні", - йдеться в прес-релізі.
"Виконання країною планових бюджетних показників може допомогти Італії вирішити проблему кризи довіри до неї, що дозволить стабілізувати її рейтинг", - відзначає Fitch.
Нові заходи консолідації бюджету Італії, схвалені урядом країни цього тижня, включають введення податку на власність, збільшення мінімального пенсійного віку, скорочення субсидій регіональним органам влади, а також збільшення податку на додану вартість на 2 відсоткові пункти з жовтня 2012 року.
Fitch знизило довгострокові рейтинги Італії в іноземній і національній валюті до "А +" з "АА-" 9 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас