Банк Англії зберіг ставку на рівні 0,5%, обсяг програми викупу активів - 275 млрд фунтів, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії зберіг ставку на рівні 0,5%, обсяг програми викупу активів - 275 млрд фунтів, як і очікувалось

Казна та Політика
89
Банк Англії в четвер залишив базову відсоткову ставку на колишньому рівні - 0,5% річних, що є мінімальним значенням з часу заснування британського ЦБ в кінці XVII століття, це рішення збіглося з очікуваннями аналітиків.
Як сказано в прес-релізі ЦБ, Банк Англії також залишив на колишньому рівні обсяг програми викупу активів, який в даний час складає 275 млрд фунтів стерлінгів (близько $432 млрд), як і прогнозували аналітики.
У листопаді глава банку Англії Мервін Кінг заявив, що не має наміру "підстроювати" грошово-кредитну політику, незважаючи на те, що сам банк оголосив про погіршення перспектив економіки країни, а деякі члени Комітету з грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee , MPC) виступали за додаткове стимулювання економіки в майбутньому, оскільки ризики, пов'язані з борговою кризою в єврозоні, збільшилися.
Між тим, минулого тижня М. Кінг представив нові заходи щодо забезпечення банків ліквідністю, щоб підтримати кредиторів у випадку подальшого посилення кризи, що стала причиною підвищення вартості запозичень і негативно позначається на попиті.
"З практичних міркувань, а також тому, що Банк Англії точно не впевнений в тому, яку політику слід проводити, швидше за все, ми не побачимо жодних змін до лютого 2012 року, - зазначив економіст Investec Securities Філіп Шоу. - Нові заходи зі стимулювання економіки будуть задіяні у тому випадку, якщо негативний вплив кризи на ринки і банки дуже посилиться. Але зараз не доводиться очікувати жорсткості грошово-кредитної політики".
Після публікації рішення Банку Англії британський індекс FTSE 100 зберіг підйом і виріс на 21,41 пункту (0,4%) - до рівня 5568,14 пункту. На початку сесії індикатор підвищувався на 0,3%.
Курс фунта стерлінгів у парі з доларом додав 0,1% після виходу прес-релізу Банку Англії - до $1,5709 на 16:30 МСК. У парі з євро фунт подорожчав до 85,21 пенса з 85,37 пенса в середу.
Прибутковість десятирічних державних облігацій Великобританії під час торгів у четвер знизилася на 4 базисні пункти (б.п.) - до 2,20% річних, дворічних - на 2 б.п., до 0,36%, що близько до історичного мінімуму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас