Fitch: Бюджет Ірландії на 2012р не вплине на "негативний" прогноз щодо рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Бюджет Ірландії на 2012р не вплине на "негативний" прогноз щодо рейтингу країни

Казна та Політика
80
Бюджет Ірландії на 2012 рік відображає зацікавленість уряду у посиленні заходів економії, а також його зацікавленість виконати умови надання фінансової допомоги, проте не вплине на зміну "негативного" прогнозу щодо рейтингу країни, повідомляється в прес-релізі рейтингового агентства Fitch Ratings.
На думку агентства, "негативний" прогноз щодо суверенного рейтингу Ірландії "BBB +", який був встановлений в квітні поточного року, відображає ризики для стабілізації боргового ринку країни, включаючи ризик негативного розвитку ситуації в економіці. Щоб вирішити проблеми з державним боргом, Ірландії потрібно багато років консолідації бюджету навіть за умови суворого дотримання угод, укладених з Європейським союзом (ЄС) і Міжнародним валютним фондом (МВФ), вважає Fitch.
"Ми, як і раніше, очікуємо, що економіка Ірландії буде рости в 2012 році, але темпи її підйому можуть сповільнитися в результаті подальшого посилення кризи в єврозоні", - підкреслюють аналітики Fitch.
Уряд Ірландії має намір скоротити дефіцит бюджету в 2012 році до 8,6% ВВП з 10,1% ВВП в поточному році. Для цього в бюджеті на 2012 рік, який був прийнятий у вівторок, передбачені заходи з консолідації на суму 3,8 млрд євро, близько 1 млрд євро з яких Ірландія планує отримати за рахунок введення нових податків. Експерти агентства прогнозують, що дефіцит бюджету країни за підсумками наступного року складе 8,7% ВВП.
Згідно з домовленостями з ЄС і МВФ, до 2015 року Ірландії необхідно скоротити дефіцит бюджету до 5% ВВП.
Тим часом, Європейська комісія у четвер продовжила термін дії програми, яка дозволяє уряду Ірландії надавати держгарантії банкам, до 30 червня 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас