Нафта дорожчає напередодні саміту ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає напередодні саміту ЄС

Енергетика
176
Світові ціни на нафту збільшуються в процесі торгів четверга - інвестори з оптимізмом чекають початку ключової події в політичному житті Європи на поточному тижні - саміту лідерів ЄС в Брюсселі. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку підвищилася на 0,11 долара, або на 0,11%, - до 106 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,27 долара, або на 0,25%, - до 109,80 долара за барель.
"Позитивні підсумки саміту можуть надати значну підтримку цінам на нафту", - говорить Кен Хасегава, менеджер з продажу Newedge Group в Токіо, цитований агентством Bloomberg.
Увага інвесторів буде також прикута до підсумків засідання Європейського Центробанку, який, як передбачають аналітики, прийме рішення понизити відсоткову ставку до 1% з 1,25%.
У той же час певний стримуючий ефект на котирування "чорного золота" надають статдані щодо комерційних запасів сировини в США. Згідно з опублікованою напередодні Міністерством енергетики країни інформацією, запаси нафти зросли за тиждень на 5,15 млн барелів до 215 млн - максимального рівня з липня. Аналітики очікували зростання лише на 875 тис. барелів.
Запаси дистилятів збільшилися на 2,53 млн барелів до 141 млн, хоча очікувалося зростання лише на 1,15 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас