ФДМ сподівається на розгляд Радою держпрограми приватизації на 2011-2014 до 10 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ сподівається на розгляд Радою держпрограми приватизації на 2011-2014 до 10 грудня

Фондовий ринок
132
Голова Фонду державного майна Олександр Рябченко сподівається, що Верховна Рада на цьому тижні (до 10 грудня) розгляне в першому читанні державну програму приватизації на 2011-2014 роки.
Про це він повідомив під час круглого столу "Нова програма приватизації та закон про фонд - нові можливості та ефективні результати", який проходив у прес-центрі Українських Новин.
Рябченко нагадав, що за підсумками 2011-2014 років надходження до держбюджету очікуються на рівні 50-70 млрд гривень.
Вся приватизація буде проходити в 3 етапи: перший (2011) - створення правової та організаційної бази для переходу до приватизації на основі нової програми, формування переліку об'єктів для продажу в 2012, другий етап (2012) - завершення продажу об'єктів масової приватизації, перехід до приватизації на нових принципах, третій етап (2013-2014) - завершення приватизації як широкомасштабного соціально-економічного проекту, підготовка пропозицій щодо внесення змін до законодавства в частині визначення функцій органів управління для забезпечення переходу від процесу приватизації до продажу державних об'єктів як функції з управління.
Колишній голова ФДМ, депутат Ради Олександр Бондар (фракція блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") зазначив під час круглого столу, що підтримає ухвалення закону в першому читанні, але ініціює низку змін.
Крім того, він виступив проти створення Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном, зазначивши, що ці функції повинні залишитися за ФДМ.
Його підтримав президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, виступивши за перетворення ФДМ на Міністерство з управління держмайном після завершення приватизації в 2014 році.
"Я вважаю, що в кінці, коли приватизація буде завершена, фонд повинен перетвориться на Міністерство з управління державним майном. Управління держмайном і приватизація - це єдиний процес", - зазначив він.
У свою чергу Рябченко повідомив, що 8 грудня Рада розгляне в другому читанні законопроект № 9415, який передбачає зміни до закону "Про управління державним майном" і визначає повноваження центрального органу виконавчої влади з управління державними корпоративними правами та майном (зараз - Держагенства з майна).
Згідно з документом, повноваження ФДМ і держагентства будуть розмежовані.
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін вніс у Раду державну програму приватизації, яка визначає основні принципи та цілі проведення приватизації в країні на 2011-2014 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас