Американці платять 100 дол. за літр бензину в Афганістані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці платять 100 дол. за літр бензину в Афганістані

Енергетика
1212
Американські війська, що базуються в Афганістані, пересуваються в тому числі і на автотранспорті. За офіційними даними, для них галон бензину в цій країні коштує понад $400.
В одному американському галоні міститься приблизно 3,8 літра, тобто виходить, що за кожен літр, що купується в Афганістані, американська армія платить по $105, пише Infox.
Офіційні відомості були отримані й поширені американським виданням Wall Street Journal. Доповідь, випущена Пентагоном, пояснює таку високу вартість пального. В ній йдеться, що ємності з ним через віддаленість деяких військ від хоч якихось транспортних шляхів доводиться скидати з літака, попередньо прив'язавши до них парашут. Це ризиковано і дуже дорого, адже доводиться витрачати чималу кількість грошових коштів на заправку літаків. Ціна за літр пального була б ще вищою, якби з повітря скидали тільки його - американська армія навчилася заощаджувати, передаючи своїм солдатам в Афганістані продовольство, медикаменти і зброю одночасно з бензином.
Ще одна причина, чому американці скидають пальне з повітря - це можлива наявність ворожих засідок на транспортних шляхах конвоїв. Таким чином, військові США виключають ймовірність потрапляння цінних для будь-яких військ ресурсів у чужі руки. Проте пальне має тенденцію дорожчати, і в недалекому майбутньому такий вид його доставки стане економічно невигідним. Як у цьому випадку вчинить американська армія, сказати складно, але журналісти порталу Autoblog припускають, що вона постарається якомога швидше перейти на нові види пального.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас