ВВП Бразилії в III кварталі не змінився в порівнянні з попереднім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Бразилії в III кварталі не змінився в порівнянні з попереднім

Казна та Політика
119
ВВП Бразилії в III кварталі не змінився в порівнянні з попереднім і зріс на 2,1% в річному численні. Скоротилися всі компоненти, пов'язані з внутрішнім споживанням. Слабкість споживачів була компенсована зовнішньою торгівлею: експорт збільшився на 1,8%, а імпорт скоротився на 0,4%.
Найбільша економіка Латинської Америки різко зменшила оберти - минулого року темпи зростання перевищували 7,5%. Монетарна влада п'ять разів на поточному році підвищувала ставку, щоб загальмувати темпи інфляції, які зараз становлять 6,5%. Посилення кредитної політики співпало зі спадом у США та Європі, що негативно вплинуло на швидкість зростання ВВП.
Споживачі проявляють обережність - їхні витрати скоротилися на 0,1%. Обсяг інвестицій зменшився на 0,2%, а обсяги промислового виробництва зменшилися на 0,9%.
Високі темпи зростання зберіг сільськогосподарський сектор, який збільшився на 3,2% в порівнянні з минулим кварталом. Серйозну підтримку економіці надало здешевлення на 16% з початку року реала, що допомогло наростити експорт і скоротити імпорт.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас