Нацбанк Білорусі: Обсяги обов'язкового продажу валюти на біржі виросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусі: Обсяги обов'язкового продажу валюти на біржі виросли

Казна та Політика
265
Обсяги обов'язкового продажу валюти на Білоруській валютно-фондовій біржі (БВФБ) зросли, заявила голова правління Національного банку Білорусії Надія Єрмакова на зустрічі з президентом Олександром Лукашенком у вівторок, йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.
"Зросли обсяги обов'язкового продажу валюти. Якщо до введення єдиної сесії (на БВФБ 20 жовтня) щоденно продавалося близько 28 мільйонів доларів, то на сьогоднішній день ця цифра в середньому складає 40-41 мільйон доларів", - наголошується в повідомленні.
У ньому також підкреслюється, що останнім часом у підприємств та організацій напередодні кінця року дещо збільшилися потреби в купівлі валюти на погашення кредитів. "Проте, за словами глави Нацбанку, грудень в плані обстановки на валютному ринку буде спокійний, є достатні ресурси для задоволення попиту з боку юросіб", - повідомили в прес-службі президента.
Єрмакова також повідомила, що відзначається приплив у банки внесків фізичних осіб, як в білоруських рублях, так і в іноземній валюті. За листопад додатково залучено 126 млрд білоруських рублів (14,7 млн доларів за курсом Нацбанку) і 60 млн доларів в еквіваленті.
Голова правління Нацбанку також констатувала, що економіка країни трохи скоротила залучення кредитів, що пов'язано з підвищенням ставки рефінансування і, відповідно, зростанням відсоткових ставок за кредитами, йдеться в повідомленні. "Це робилося Нацбанком навмисно - для того, щоб знизити інфляційні очікування і втримати зростання інфляції", - пояснюється в повідомленні.
Під час зустрічі також було повідомлено, що в країні триває видача пільгових кредитів на будівництво житла. Тільки за листопад їх було надано в обсязі 800 млрд білоруських рублів (1 долар - 8560 білоруських рублів).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас