Єфремов: Відмова від низки депутатських пільг закладена в проект держбюджету-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Відмова від низки депутатських пільг закладена в проект держбюджету-2012

Казна та Політика
356
Народний депутат, глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що відмова від цілої низки пільг для народних депутатів вже закладена в проект державного бюджету на наступний рік. Як повідомляє прес-служба Партії регіонів у вівторок, про це він сказав під час брифінгу в кулуарах Верховної ради.
Зокрема, відповідаючи на уточнююче запитання про те, чи пов'язаний намір парламентаріїв відмовитися від низки призначених їм за законом пільг з акціями протесту чорнобильців, Єфремов підкреслив: "Трохи неправильна постановка питання: ми не пропонували відмовитися від низки депутатських пільг у зв'язку з подіями, в яких виявилися замішаними представники чорнобильських організацій". "Це питання було позначено значно раніше. Більше того, воно знайшло своє відображення в проекті державного бюджету-2012, і я сподіваюся, що ми зможемо проголосувати за це питання", - повідомив Єфремов.
За словами політика, буквально щодня колеги по фракції приносять йому проекти щодо відмови від все нових і нових пільг. "Я можу вам повідомити, що буквально кілька хвилин тому представники нашої фракції підійшли до мене з пропозицією відмовитися від низки призначених депутатам пільг, оскільки вони просто смішні, і ними ніхто не користується", - зазначив парламентарій.
"Наприклад, безкоштовне паркування, яким ніхто не користується, безкоштовне провезення багажу, яким ніхто не користується, безкоштовний проїзд в громадському транспорті, яким ніхто не користується", - уточнив він. "Безкоштовні курортні путівки - економія тут буде 830 тисяч гривень, знизити з двох до одного місяця медичне обслуговування на оздоровлення - тут економія складе 6,5 мільйона гривень, знизити з трьох років до одного року оклад допомоги народним депутатам та їх помічникам - тут економія може скласти до 15 мільйонів. І так по кожному пункту - вказана економія при прийнятті відповідних рішень", - додав Єфремов.
"Позиція нашої фракції - підтримати відмову від даних пільг і взагалі надалі піти від поняття "пільга народного депутата", і забезпечити діяльність депутата тільки на його депутатську роботу", - резюмував він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас