ЄС розпочинає переговори про зону вільної торгівлі з Молдовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розпочинає переговори про зону вільної торгівлі з Молдовою

Казна та Політика
157
Європейський союз офіційно оголосив про те, що починає переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Республікою Молдова та Грузією, повідомила "Інтерфаксу" у вівторок прес-служба Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови (МЗСЄІ).
"Мета створення цієї зони - активізувати економічне зростання і інвестиції в країни-партнери Східної Європи. Для більш тісної економічної інтеграції з ЄС під час переговорів буде піднято широкий спектр економічних і торгових питань", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Зона вільної торгівлі покликана сприяти диверсифікації та зміцненню експорту з нашої країни і відкрити для Молдови європейський ринок, що нараховує 500 млн. споживачів", - наголошується в повідомленні МЗСЄІ.
Прем'єр-міністр Молдови Влад Філат зустрівся у вівторок з акредитованими в Кишиневі послами країн Європейського союзу і США, під час зустрічі він подякував послам за здійснені дії, які зробили можливим початок переговорів щодо створення Зони поглибленої та всеосяжної вільної торгівлі. Філат відзначив, що в понеділок, 12 грудня, буде перебувати в Брюсселі, щоб підписати офіційну угоду про початок переговорів щодо зони вільної торгівлі.
"Початок цих переговорів - надзвичайно важливий для нашої країни крок. Ми також розуміємо необхідність активного впровадження положень, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС. Уряд затвердив і передав до парламенту практично повністю єдиний пакет необхідних відповідних законодавчих актів", - сказав молдовський прем'єр.
"Майбутній період буде нелегким. Сподіваюся, ми будемо відповідально діяти і продовжимо розпочаті реформи", - резюмував Філат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас