HSBC виплатить 10,5 млн фунтів за обман літніх клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC виплатить 10,5 млн фунтів за обман літніх клієнтів

Казна та Політика
276
Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FSA) оштрафувало банк HSBC на 10,5 млн фунтів стерлінгів за збиток, завданий літнім клієнтам дочірньої компанії банку NHFA, передає Reuters. Клієнти NHFA, переважно літні й старі громадяни, протягом п'яти років за рекомендаціями консалтингової компанії розміщували невигідні внески на своє утримання в будинках престарілих. Як відзначає агентство, це найзначніший штраф за всю історію порушень правил банківського обслуговування фізичних осіб.
За даними агентства, HSBC, ймовірно, виплатить ще 29,3 млн фунтів компенсації літнім клієнтам, що входять в так звану "групу ризику".
За даними FSA, NHFA рекомендував 2485 клієнтам вкладати кошти в різні послуги. Протягом п'яти років літні британці витратили в цілому близько 285 млн фунтів. Середній внесок склав 115 тисяч фунтів. Кількість невигідних вкладень склала близько 87% від їх загального числа. Протягом п'яти років консультанти NHFA надали фінансові послуги 11 тисячам клієнтів.
За словами директора FSA з нагляду Трейсі МакДермотт, NHFA користувався довірою серед літніх громадян. "Він порушив цю довіру, продавши їм непридатні продукти. Подібна поведінка підриває довіру в сегменті фінансового обслуговування", - зазначила вона.
Генеральний директор HSBC у Великобританії Брайан Робертсон публічно попросив вибачення у своїх клієнтів. За його словами, банк вживе необхідних заходів з відновлення в правах усіх постраждалих осіб.
Відділення HSBC Actuaries and Consultants Ltd (HACL) придбало NHFA в 2005 році. Після продажу HACL в 2009 році компанія була передана британському відділенню HSBC. У червні 2011 року NHFA була перепрофільована.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас