S&P пригрозило знизити рейтинги 15 країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P пригрозило знизити рейтинги 15 країн єврозони

Казна та Політика
465
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) помістило кредитні рейтинги 15 країн єврозони на перегляд з можливим пониженням. Про це йдеться в опублікованих матеріалах агентства.
Поміщено на перегляд з можливим пониженням довгострокові рейтинги таких країн єврозони: Австрії (ААА/А-1 +), Бельгії (AA/A-1 +), Фінляндії (AAA/A-1 +), Франції (AAA/A-1 +), Німеччини (AAA/A-1 +), Люксембургу (AAA/A-1 +), Нідерландів (AAA/A-1 +). На перегляд з можливим пониженням довго- і короткострокових рейтингів: Естонія (AA-/A-1 +), Ірландія (BBB + / A-2), Італія (A/A-1), Мальта (A/A-1), Португалія (BBB-/A-3), Словаччина (A+/A-1), Словенія (AA-/A-1 +), Іспанія (AA-/A-1 +).
Крім того на перегляд з можливим пониженням був поміщений короткостроковий рейтинг Кіпру (BBB/A-3), довгостроковий рейтинг республіки вже знаходиться на перегляді.
Щодо Греції (СС/С) подібні дії не застосовувалися.
У повідомленні йдеться, що агентство прийняло дане рішення на підставі систематичних потрясінь у фінансовій сфері Євросоюзу, які аналітики S&P спостерігають протягом останніх декількох тижнів.
Вони вважають, що погіршення засноване на п'яти взаємопов'язаних факторах: введення більш суворих умов кредитування на всій території єврозони; зростаючі ставки прибутковості за державними облігаціями, включаючи країни з рейтингом ААА; політичні розбіжності щодо способів виходу з кризи; високий рівень заборгованості у всьому діапазоні - від окремого домогосподарства до національного уряду на території всієї єврозони; високий ризик рецесії по всій єврозоні в 2012 р.
Минулого тижня S&P переглянуло рейтинги провідних європейських і американських банків. У цьому списку опинилися такі кредитні організації, як Bank of America, Merrill Lynch & Co, Citigroup і Goldman Sachs Group. Їх рейтинг був знижений на один щабель у зв'язку з внесенням змін до методології оцінки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас