Азаров відкликав законопроект і перевів стрілки на Тігіпка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров відкликав законопроект і перевів стрілки на Тігіпка

Казна та Політика
1036
Кабінет міністрів відкликав з Верховної Ради законопроект про обмеження виплат допомоги на дітей одиноким батькам залежно від доходу сім'ї.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам прем'єр-міністр України Микола Азаров після відвідин однієї з багатодітних сімей Києва.
"Закон то ми відкликали. Справа не в цьому. Давайте ж говорити правду, є у нас сім'ї, які жодної соціальної допомоги не потребують. Напевно, цим сім'ям гріх у держави брати при мільйонних доходах 3-5 тис. грн. допомоги", - сказав Азаров.
Він підкреслив, що в пресі неправильно зрозуміли цей законопроект, і він не передбачає вивчення наявності дорогого майна у самотніх батьків, які мають дітей.
При цьому глава уряду підкреслив, що говорив з цього приводу з віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпком, який ініціював цей законопроект, на предмет необхідності роз'яснення норм запропонованого законопроекту.
Як повідомляв УНІАН, уряд переглядає підхід до надання державної соціальної допомоги. Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко на розширеному засіданні уряду пояснив, що з 1 грудня 2011 року на всю країну буде поширений експеримент з непрямої оцінки доходів громадян, що претендують на соціальну допомогу. Цей метод застосовується з квітня в трьох областях - Волинській, Кіровоградській та Чернігівській.
Згідно із законодавством, мати-одиначка або жінка, яка виховує дитину до трьох років, може претендувати на гарантований рівень захисту в розмірі 30% від прожиткового мінімуму (ПМ) або отримувати всю суму в розмірі ПМ, коли рівень доходу на одного члена сім'ї не перевищує 50% мінімуму. Експеримент передбачає оцінку доходів і витрат з тим, щоб "індивідуально оцінити стан кожної матері".
З квітня 2011 року "непрямими методами" перевіряли обґрунтованість соціальних виплат матерям-одиначкам у Волинській, Кіровоградській та Чернігівській областях. Закон їм гарантує щомісячну виплату 30% від прожиткового мінімуму (з 1 грудня - 953 грн.).
На думку чиновників уряду, результати експерименту показали, що лише кожна четверта мати-одиначка дійсно потребує, а реальні доходи інших трьох цілком дозволяють їм обходитися без допомоги держави.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас