Fitch: Слабке зростання ВВП Ірландії не спричинить зниження рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Слабке зростання ВВП Ірландії не спричинить зниження рейтингу країни

Казна та Політика
87
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings, швидше за все, збереже суверенний борговий рейтинг Ірландії на рівні "ВВВ +" без змін, навіть якщо перспективи економічного зростання в країні будуть слабкими, повідомив директор лондонського підрозділу агентства Кріс Прайс в інтерв'ю Dow Jones. В даний час прогноз Fitch щодо рейтингу Ірландії - "негативний".
Ірландія - одна з країн єврозони, що важко постраждали від фінансової кризи. В кінці листопада 2010 року уряд Ірландії, Екофін (збори міністрів економіки та фінансів 27 країн Євросоюзу) і Єврогрупа (збори міністрів фінансів 17 країн ЄС, що використовують євро) схвалили план фінансової допомоги цій державі від ЄС і МВФ у розмірі до 85 млрд євро.
"Давайте будемо реалістичні. Якщо зростання буде низьким - на рівні 1% в 2012 році, або приблизно в цьому діапазоні, про що зараз багато говорять, це значно менше, ніж ті 2,5% або 3%, які прогнозувалися для майбутнього року 6 або 12 місяців тому. Але все-таки це зростання. Очевидно, це негативно вплине на доходи та надходження податку з продажів... Не буде падіння - буде лише низьке зростання. Тому я вважаю, нам варто тримати рейтинги в пропорції (з такими прогнозами. - прим. ред.)", - відзначає Прайс.
Він підкреслив, що зростання, навіть слабке, може підтримувати фінанси уряду країни і, таким чином, його рейтинг.
Раніше експерти ірландського Інституту економічних і соціальних досліджень (Economic and Social Research Institute, ESRI) підрахували, що зростання ВВП Ірландії в 2012 році виявиться набагато нижчим за прогнози і складе 0,9% проти очікуваних раніше 2,3%. МВФ раніше знизив прогноз зростання економіки Ірландії до 0,4% з 0,6% в поточному і до 1,5% з 1,9% - у наступному році. Єврокомісія (ЄК) в останньому прогнозі погіршила очікування щодо зростання ВВП Ірландії в поточному році на 0,3 відсоткового пункту - до 0,6%. При цьому ВВП Ірландії в 2012 році, за прогнозами ЄК, може вирости всього на 1,1%, в той час як в попередній доповіді прогнозувалося зростання на 1,9%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас