Томенко зазначає неможливість реорганізації "Нафтогазу" без участі ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко зазначає неможливість реорганізації "Нафтогазу" без участі ЄС

Енергетика
91
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зазначає неможливість реорганізації Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" без участі Європейського Союзу в зв'язку з зобов'язанням України з адаптації європейського законодавства у сфері газового ринку на своїй території.
Про це він сказав на брифінгу.
"Хочу нагадати, що ми є підписантами Європейської енергетичної хартії і повинні здійснювати реорганізацію діяльності "Нафтогазу" і відповідно ГТС тільки виключно на засадах європейського законодавства. Не можуть сьогодні Україна і Росія самостійно підписати угоду", - сказав він.
При цьому він підкреслив, що для реорганізації "Нафтогазу" та газотранспортної системи України необхідна участь у цьому процесі країн ЄС.
Як повідомляло агентство, Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує, що процес реформування НАКу буде завершено до 1 січня 2012 року.
Реформування "Нафтогазу" проводиться у зв'язку з приєднанням України до Енергетичного Співтовариства та необхідністю адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері енергетики.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас