Німеччина переведе близько 500 млрд євро в "антиборговий" фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина переведе близько 500 млрд євро в "антиборговий" фонд

Казна та Політика
493
Уряд Німеччини, намагаючись всіма силами знизити навантаження на бюджет, перерахує державних цінних паперів на суму близько 500 млрд євро (670 млрд доларів) в національний фонд, кошти якого будуть використовуватися для погашення державного боргу. Про це міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле заявив в інтерв'ю німецькій газеті Passauer Neue Presse, передає агентство Bloomberg.
Глава Мінфіну ФРН цього тижня виступив з пропозицією кожній державі єврозони створити особливий фонд. За ідеєю Шойбле, робота таких фондів дозволить країнам скоротити рівні держборгу до 60% ВВП. Цю мету передбачається досягти протягом 20 років. Активи фондів, за його словами, повинні формуватися, у тому числі, за рахунок податкових відрахувань.
Німеччина запропонувала ідею формування фондів з погашення держборгу як альтернативу висунутій в листопаді ініціативі випуску єдиних облігацій єврозони. У випадку з ФРН (її рівень держборгу становить близько 80% ВВП) до спецфонду будуть перераховуватися боргові папери, випущені, зокрема, федеральними й муніципальними органами влади, сказав Шойбле.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас