Єгипетські військові позичили Центробанку мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипетські військові позичили Центробанку мільярд доларів

Казна та Політика
392
Верховна військова рада Єгипту позичила місцевому Центробанку мільярд доларів. Про це, як повідомляє AFP, заявив член ради Махмуд Наср.
За його словами, найсерйозніша небезпека, яка загрожує єгипетській економіці найближчим часом - це стрімке скорочення золотовалютних резервів. Очікується, що до кінця січня резерви скоротяться з 22 до 15 мільярдів доларів, яких країні не вистачить, щоб оплатити тримісячний обсяг імпорту. За жовтень країна витратила 2 мільярди доларів. З 15 мільярдів третя частина коштів вже зарезервована на різні зобов'язання.
На яких умовах надані кошти, не повідомляється.
AFP відзначає, що Військова рада Єгипту володіє не тільки політичною, але і сильною економічною владою. У військових є бізнес в різних галузях економіки, а також великі земельні ділянки по всій країні.
У цьому році курс єгипетського фунта впав до мінімального за сім років значення. Економісти прогнозують подальше його ослаблення в тому випадку, якщо нова влада не зможе відновити довіру закордонних інвесторів до країни.
У лютому цього року в Єгипті відбулася зміна влади в результаті революції - президента Хосні Мубарака змусили подати у відставку, а до влади прийшла Верховна військова рада. Повалення Мубарака обійшлося країні в 10-12 мільярдів доларів. Серйозно постраждав туризм - тільки ця галузь втратила 2,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас