ЄК перевірить, куди зникають гроші, виділені на ліквідацію аварії на ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК перевірить, куди зникають гроші, виділені на ліквідацію аварії на ЧАЕС

Казна та Політика
335
Голова Міжнародної громадської координаційної чорнобильської ради (МГК ЧР об'єднує 21 громадську організацію) звернувся до депутатів Європарламенту з листом, в якому попросив ініціювати перевірку Європарламентом використання фінансових коштів, що спрямовуються Єврокомісією протягом останніх 15 років для ліквідації гуманітарних наслідків аварії на ЧАЕС.
Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив глава МГК ЧР, голова правління Координаційного аналітичного центру "Екологія і здоров'я", професор Юрій Бандажевський.
"У мене є інформація щодо низки чорнобильських проектів, на які ЄК виділяла кошти, в тому числі і на Іванків. Мова йде про те, що в Іванкові про дані проекти нічого не знають, - розповів професор. - Як вони були використані - питання цікаве. Сподіваємося, незабаром громадськість дізнається відповідь на нього".
Говорячи про свої проекти, які не отримують зелене світло, учений сказав: "Мої опоненти не тільки тут мене пресують, але і чинять тиск на мою сім'ю, яка проживає в Білорусі. Будь-які серйозні акції, що проводяться мною в Європі, даються взнаки в Білорусі у вигляді відповідної реакції щодо моїх вже дорослих дочок. Старша працює лікарем, молодша закінчує університет. Слава Богу, моя сім'я розділяє мої переконання і не піддається на провокації".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас