ЛАД вводить санкції відносно Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛАД вводить санкції відносно Сирії

Казна та Політика
144
Комітет Ліги арабських держав (ЛАД) оголосив про введення санкцій проти Сирії.
Як передає РБК з посиланням на Reuters, дане рішення прийнято 3 грудня на засіданні міністрів закордонних справ країн, що входять в організацію. Комітет ЛАД вважає, що заморожування рахунків 19 високопоставлених чиновників зі складу діючого уряду країни, а також скорочення обсягу авіасполучення з арабською республікою на 50%, дозволять зупинити озброєне протистояння в Сирії.
Разом з тим, ЛАД залишає Сирії можливість виправити ситуацію, а саме підписати договір про мирні ініціативи, які передбачають обов'язкову присутність спостерігачів ліги на території країни.
"У нас зберігається контакт з сирійською стороною. Якщо вони побажають піти нам на зустріч (підписати план), вони можуть зробити це завтра", - йдеться в заяві глави МЗС Катару Хамада бен Джасема аль-Тані.
Нагадаємо, з березня 2011 року в Сирії тривають масові заворушення та збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки президента країни Башара Асада та проведення реформ. Влада пішла на декілька поступок опозиції, однак керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Крім того, до цих пір не відома точна кількість загиблих з кожної зі сторін, так як дані опозиції, яка повідомляє про 4 тис. убитих, неможливо перевірити на об'єктивність. У свою чергу сірійська влада заявляє про те, що в деяких районах їм протистоять добре озброєні групи терористів і саме тому доводиться використовувати армійські підрозділи.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас