Польща підготувала план порятунку зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща підготувала план порятунку зони євро

Казна та Політика
550
Польща, що головує в Євросоюзі, підготувала документ, який містить план порятунку зони євро, і передала його країнам-членам організації до саміту ЄС, який відбудеться 8-9 грудня в Брюсселі.
Польща виступає за зміцнення фінансової дисципліни, зміну базових документів ЄС і зони євро, а також надання країнам, що не входять в єврозону, можливості брати участь у процесі прийняття рішень, повідомляє ИТАР-ТАСС.
"Необхідно створити узгоджену і всеосяжну структуру економічного управління в ЄС, зберігаючи при цьому тісну економічну співпрацю між членами зони євро", - наголошується в документі.
Польща застерігає від "створення відокремлених структур, які створять ризик поглиблення роз'єднаності", критикуючи, тим самим, ідею укладення міжурядової угоди групою країн для просування економіки регіону вперед.
Європейська комісія, на думку Польщі, "повинна виступати як гарант угод ЄС, що захищає цілісність Євросоюзу і сприяє підтримці принципу узгодженості політики між державами-членами зони євро та іншими країнами ЄС".
На саміті лідерів ЄС в Брюсселі 8-9 грудня президент ЄС Херман Ван Ромпей і глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу представлять доповідь про те, які зміни необхідно внести в базові документи ЄС і єврозони в цілях зміцнення економічного управління в зоні євро і дисципліни державних фінансів країн-членів. На підтримку цієї ініціативи виступає, зокрема, Німеччина.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас