Fitch: Кредитоспроможність найбільших нафтових компаній Європи залишиться стабільною в 2012 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Кредитоспроможність найбільших нафтових компаній Європи залишиться стабільною в 2012 р

Кредит&Депозит
94
Кредитоспроможність найбільших нафтових компаній Європи залишиться стабільною в 2012 році, незважаючи на ризик можливого уповільнення зростання виручки в поєднанні з, як і раніше, масштабними інвестиційними програмами сумарним обсягом близько $90 млрд, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
Темпи зростання виручки в секторі в 2012 році можуть сповільнитися до рівнів, виражених однозначними числами, в порівнянні з більш ніж 20% в 2011 році.
Fitch вважає, що емісії боргових зобов'язань у європейських нафтогазових компаній в 2012 році, швидше за все, будуть проводитися, в першу чергу, для потенційних придбань активів у сфері розвідки та видобутку і меншій, ніж у 2011 році, мірі для рефінансування.
Fitch прогнозує, що для російського нафтогазового сектора 2012 рік стане ще одним роком хороших фінансових результатів. Даний прогноз підтримується сильним операційним профілем компаній і очікуваним генеруванням позитивного вільного грошового потоку, незважаючи на великі капіталовкладення, а також низькими коефіцієнтами левереджа, в порівнянні зі схожими компаніями в світі.
Fitch очікує, що для європейського нафтопереробного сектора 2012 рік буде ще одним непростим роком. Низькі коефіцієнти завантаження потужностей і невисока маржа повинні зберегтися в 2012 році на тлі слабкого економічного зростання і зростаючої ефективності використання палива, що матиме негативний вплив на грошовий потік в секторі.
Позитивні рейтингові зміни в 2012 році малоймовірні, однак таку можливість не можна виключати. Fitch, швидше за все, буде проводити рейтингові дії за результатами аналізу позицій конкретних компаній, а не сектора в цілому. Позитивними рейтинговими чинниками будуть успішний розвиток проектів або підвищення частки ринку, а також значні конкурентні переваги в плані витрат. Негативними факторами стали б перевитрата коштів, затримки з реалізацією проектів, зниження видобутку або зменшення коефіцієнтів заміщення запасів.
Fitch очікує помірного поліпшення фінансових позицій нафтогазових компаній Європи, Близького Сходу та Африки в 2012 році у міру зменшення їхньої залежності від боргового фінансування в ситуації більш високих цін на сировинні товари. Ризики зберігаються в таких областях, як придбання, що фінансуються за рахунок запозичень, перегляд капіталовкладень з перевищенням рівнів, закладених до бюджету, або уповільнення генерування внутрішніх грошових потоків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас