МВФ радить Вірменії поліпшити бізнес-клімат і розширити податкову базу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ радить Вірменії поліпшити бізнес-клімат і розширити податкову базу

Казна та Політика
93
Міжнародний валютний фонд вважає розширення податкової бази та покращення бізнес-клімату необхідними умовами для розвитку економіки Вірменії, сказав у інтерв'ю Reuters постійний представник МВФ у Вірменії Гільєрмо Толоса. "Ми позитивно оцінюємо бюджет 2012 року, що відображає перші важливі кроки, які будуть зроблені стососно хронічно низького збору податків у Вірменії", - сказав він.
Зараз рівень податкових надходжень становить близько 4-6% ВВП. При цьому ставка прибуткового податку становить 10%, або 20% залежно від рівня доходів, ставка ПДВ - 20%. "Ми думаємо, що податкові ставки є прийнятними, але є необхідність розширити податкову базу", - сказав Толоса.
За його словами, цього можна добитися шляхом поліпшення податкового адміністрування і реформи в податковій і митній сферах.
Толоса вважає, що податкова реформа дозволить уряду збільшити витрати на соціальні потреби, а також скоротити дефіцит бюджету, що забезпечить стійкість державного боргу, який за перші дев'ять місяців 2011 року зріс на 6,6% до 3,5 млрд доларів - в основному за рахунок пільгових кредитів в рамках міжнародних програм.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас