Саркозі: Париж і Берлін не відступляться від реформи ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Париж і Берлін не відступляться від реформи ЄС

Казна та Політика
248
Франція і Німеччина будуть разом домагатися фундаментальних змін в основоположні угоди Євросоюзу, щоб зберегти єдину європейську валюту і зміцнити монетарний союз, в який в даний час входять 17 країн. З такою заявою виступив напередодні ввечері президент Франції Ніколя Саркозі в програмній промові з середземноморського міста Тулон.
За словами президента П'ятої республіки, 5 грудня 2011 р. він зустрічатиметься з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Парижі. На зустрічі будуть запропоновані далекосяжні реформи, покликані гарантувати стабільне майбутнє об'єднаної Європи, передає Associated Press.
"Франція домагатиметься спільно з Німеччиною нової загальноєвропейської угоди, яка переосмислить і перебудує організацію Європи", - заявив Саркозі, вказавши, що Маастрихтська угода виявилася недосконалою.
Президент Франції визнав, що реформування базових угод ЄС - довгий і складний процес, але він абсолютно необхідний, якщо Європа не хоче втратити своє місце у світі. "Решта світу не буде чекати. Якщо Європа не зміниться досить швидко, подальша історія буде писатися вже без нас", - сказав Саркозі.
Французький лідер знову допустив можливість розпаду єврозони, якщо існуючий валютний союз не буде скріплено більш тісними економічними зв'язками. "Без конвергенції економік євро завжди буде занадто сильним для одних і занадто слабким для інших, і єврозона не зможе існувати", - заявив Саркозі.
Маастрихтська угода, укладена в 1992 р., встановлювала, що країни Європейського співтовариства повинні підтримувати бюджетні дефіцити не більше ніж 3% від ВВП країни і рівень держборгу - не більш ніж 60% від ВВП. За підсумками 2010 р. лише кілька держав Євросоюзу (Данія, Люксембург, Болгарія, Фінляндія, Швеція, Естонія) відповідали одночасно двом маастрихтським критеріям.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас